Skip to content

Wat zijn de nadelen van Renovlies?

Soms willen mensen meer weten over de nadelen van Renovlies en stellen ze ons de vraag wat beter is, stucwerk of Renovlies. Vaak hebben ze dan op internet gelezen over de mogelijke nadelen van Renovlies en zijn ze dan toch wat bang voor het eindresultaat. Onze wedervraag luidt dan altijd: wat zijn uw belangrijkste overwegingen? Het eindresultaat van stucwerk en Renovlies is namelijk hetzelfde, maar uw wanden laten voorzien van Renovlies is een stuk voordeliger. Gaat het u vooral om de kosten, dan adviseren wij Renovlies. Natuurlijk moet u dan wel kiezen voor een bedrijf dat het op een professionele manier aanbrengt. Als uw muren niet goed glad gemaakt zijn wordt het resultaat namelijk lang niet zo mooi als stucwerk. Ook zelf doen raden wij af, behalve als u veel ervaring heeft.

Zijn er nadelen aan Renovlies behang?

Als professionele behangers met jarenlange ervaring kunnen wij zeggen dat Renovlies behang eigenlijk geen nadelen kent, mits het natuurlijk goed wordt aangebracht. Wellicht heeft u toch verhalen gehoord over de eventuele nadelen van Renovlies. Zo zouden de naden van de banen vaak toch zichtbaar zijn, zouden er plooien ontstaan in de hoeken en zou het eindresultaat nooit zo strak zijn als bij stucwerk. Vaak zijn het recensies van doe-het-zelvers, ook van mensen die veel ervaring hebben met behangen. Het aanbrengen van Renovlies is nu eenmaal niet eenvoudig. Het is stug, breed, en zeker bij de hoeken en randen is de juiste kennis van en ervaring met behangen van belang. Naast de doe-het-zelvers zijn er natuurlijk ook stukadoors die dit soort nadelen naar buiten brengen. Begrijpelijk, want zij willen tenslotte ook hun beroep blijven uitoefenen.

Offerte aanvragen

1 team voor alles

Gespecialiseerd

Vrijblijvende offerte

Pleisteren, behangen en latexen

Renovatie

Garantie

Bekijk de video over Renovlies

De voordelen bij toepassing van Renovlies

  • Oogt als stucwerk
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Eventuele krimpscheuren in de muren achter de Renovlies zijn niet zichtbaar
  • Stootvast
  • Krimpvrij
  • Sterk materiaal
  • Duurzaam
  • Brandvertragend
  • Milieuvriendelijk
  • Geen gezondheidsschade met verwerking/aanbrengen van Renovlies

Hogere kosten

Wij werken al jaren met Renovlies en onze klanten zijn altijd tevreden met het eindresultaat, ook na jarenlang gebruik. Hoewel wij denken dat er eigenlijk geen nadelen kleven aan Renovlies, is het natuurlijk maar net hoe u het bekijkt. Tenslotte kan Renovlies wel nadelen hebben ten opzichte van andere soorten behang of pleister op uw muren. Zo is Renovlies dan misschien wel goedkoper dan stucwerk, maar nog altijd duurder dan een eenvoudiger behangsoort. Blijkbaar levert die hogere prijs echter voordelen op, anders zouden onze klanten die investering niet willen doen. Uiteindelijk vallen de kosten ten opzichte van het resultaat alleszins mee. Met hetzelfde uiterlijk als een gepleisterde of gestucte muur zijn de kosten aanzienlijk kleiner. Bovendien is uw muur beter beschermd tegen butsen, krassen en andere beschadigingen.

Wendbaarheid

Wij horen vaak dat Renovlies niet erg wendbaar is en dat het daarom lastig aanbrengen is. Dat klopt ergens wel, want Renovlies rekt niet uit als het nat geworden is van de lijm zoals papieren behang. Het voordeel daarvan is natuurlijk wel dat het materiaal goed maatvast is. De behangstroken worden op maat gesneden en kunnen direct naadloos worden aangebracht. Op die manier kunnen we nauwkeurig werken. Dat die geringe wendbaarheid ook een nadeel is bij gebogen wanden, bogen of zuilen klopt alleen als u weinig ervaring heeft met behangen. Onze vakkundige behangers weten exact hoe zij de hoeken moeten bewerken om te voorkomen dat er plooien ontstaan. Zo heeft u keurig rechte hoeken en een strakke muur die voorkomt dat de scheuren in de muur eronder zichtbaar worden.

Download gratis

Bekijk onze ‘behangklaar’ flyer

Vraag onze ‘behangklaar’ flyer op met waardevolle informatie om te besparen op uw voorbereiding (voor iedereen!).

"*" geeft vereiste velden aan

Meer informatie over Renovlies?

Wil je meer informatie over Renovlies? Neem dan contact op!

Contact

Uw gezondheid

Als professioneel behangers van Renovlies krijgen wij natuurlijk ook wel eens de vraag of Renovlies schadelijke stoffen bevat. In sommige gevallen klopt dat, want hoewel het basismateriaal doorgaans vrij is van chemicaliën wordt de bovenkant van het oppervlak gemaakt met een geschuimde kunststof. Bij goedkope merken Renovlies bestaat die opperlaag voor zestig procent uit PVC met diverse extra toevoegingen en weekmakers. Omdat die niet erg vluchtig zijn kan vliesbehang van een matige kwaliteit dan ook uw binnenklimaat vervuilen. Vanzelfsprekend gebruiken wij Renovlies dat PVC-vrij is. Het bevat geen weekmakers en oplosmiddelen en heeft ook geen extra toevoegingen van verbindingen met zware metalen en formaldehyde. Over uw gezondheid heeft u dan ook niets te vrezen.

Heeft Renovlies ook voordelen?

Ja, uiteraard kennen wij vele voordelen van Renovlies. Het ziet er stijlvol uit en zorgt – indien goed aangebracht – voor een gladde en egale muur, vergelijkbaar met stucwerk. Renovlies heeft daarnaast een goede duurzaamheid en drukkracht, het is lichtecht en overschilderbaar. Renovliesbehang verbergt bovendien lichte scheuren en oneffenheden in de ondergrond. Het is goed ademend en u kunt het eenvoudig schoonmaken. Als laatste blijft Renovlies jarenlang van een uitstekende kwaliteit, en mocht u toch eer keer iets anders willen, dan is het heel eenvoudig te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Renovlies en Glasvlies?

Renovlies wordt gemaakt van cellulose, versterkt met polyestervezels. Glasvlies wordt gemaakt van zand.

Brengen jullie ook Renovlies op zolderplaten aan?

Zolderplaten hebben de neiging te krimpen en uit te zetten. Zouden we deze platen van renovlies voorzien dan zou het renovlies gaan scheuren. De zolderplaten voorzien we van een 2 x superlatex of primer+latex. U kunt op deze pagina een aantal voorbeelden bekijken van eerder uitgevoerd werk.

Kan ik over Renovlies heen behangen?

Het kan voorkomen dat u besluit om behang over Renovlies heen te gaan behangen. Dan is het aannemelijk dat er natuurlijk al latexlaag op uw Renovlies zit, dit zorgt ervoor dat het behang en het Renovlies elkaar niet af gaat stoten. De latex laag zorgt ervoor dat niet alle behanglijm in het Renovlies trekt. De prijzen betreft het verwijderen van behang kunnen fluctueren, aangezien er verschillen zijn in het makkelijk en lastig verwijderen van het behang.

Google Reviews Wat onze klanten zeggen

Ruud

Uitstekende offerte en projectbegeleiding. Snel en maatwerk mogelijk. Zeer strak resultaat.

Ook na een aantal maanden is het resultaat nog steeds optimaal , terwijl de muren al beginnen te werken. 

Alexander

Muren zijn super strak geworden! Onze specifieke kleur (Dark Grey mid) kon geplaatst worden en het is fantastisch mooi geworden.

Ook het Arte-behang wat we zelf aan hebben geleverd is kaarsrecht geplaatst, allemaal ontzettend mooi geworden dankzij Renovlies!

Kasper

Vanaf het eerste contact werd ons duidelijk dat Renovlies een professioneel bedrijf is met betrouwbare leiding en werknemers.

Er is ontzettend secuur gewerkt door de medewerkers en het eindresultaat is verbluffend mooi.

Bekijk meer reviews
Chat openen
Renovlies.net is gespecialiseerd in het glad afwerken van muren. Kunnen wij u ergens mee helpen?