Skip to content

Renovlies of stucen?

Wat is beter, Renovlies of stucen? Wij horen deze vraag regelmatig en geven daar eigenlijk altijd hetzelfde antwoord op: het is maar net waar u het meest belang aan hecht. Als professioneel behanger hebben wij al aardig wat nieuwe huizenbezitters bezocht voor een behang opdracht. Ook na vele jaren horen wij positieve berichten over het door ons aangebrachte Renovlies. In onze ogen en die van onze klanten biedt Renovlies eigenlijk alleen maar voordelen. Daarnaast is het aan laten brengen van Renovlies een stuk voordeliger dan het laten stucen van uw muren. Als u dan bedenkt dat het resultaat een soortgelijk uiterlijk oplevert: een strakke muur met een gepleisterd uiterlijk, is de keuze snel gemaakt.

Nieuwbouw: Renovlies of stucen

Waarschijnlijk heeft u al ergens gelezen of gehoord dat stucwerk en Renovlies beide uw muren egaliseren en een glad eindresultaat opleveren. Heeft u binnenkort een nieuwbouwwoning met behangklare muren, dan staat u nu waarschijnlijk voor de keuze: Renovlies of stucen? Wellicht is het dan handig te beseffen dat de muren van nieuwbouw woningen de eerste jaren werken. Dat betekent dat het vocht dat tijdens de bouw is ontstaan uit de muren moet trekken. Hierdoor krimpen de muren licht en dat verhoogt het risico op scheurtjes in de muur. Laat u uw muren stucen, dan worden die scheurtjes zichtbaar. Kiest u voor Renovlies, dan blijven die scheuren netjes verborgen achter het behang en houden uw muren een strak uiterlijk.

Offerte aanvragen

1 team voor alles

Gespecialiseerd

Vrijblijvende offerte

Pleisteren, behangen en latexen

Renovatie

Garantie

Bekijk de video van Renovlies

De voordelen bij toepassing van Renovlies

  • Oogt als stucwerk
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Eventuele krimpscheuren in de muren achter de Renovlies zijn niet zichtbaar
  • Stootvast
  • Krimpvrij
  • Sterk materiaal
  • Duurzaam
  • Brandvertragend
  • Milieuvriendelijk
  • Geen gezondheidsschade met verwerking/aanbrengen van Renovlies

Uiterlijk en comfort: renovlies versus stucwerk

Het uiterlijk van een gestucte wand en een wand die met renovlies is behangen is nagenoeg gelijk.  Renovlies biedt echter veel voordelen omdat uw muur veel langer mooi blijft. Heeft u kinderen in huis, moet u nog verhuizen of heeft u huisdieren die niet altijd doen wat u wilt? Dan is een gestucte muur wellicht een minder goed idee. Een muur die gestuct is beschadigt snel. Een klein putje, een kras, een grote buts, voor u het weet heeft uw muur de lelijkste beschadigingen op de meest in het zicht liggende plekken. Zonde natuurlijk, en prima te voorkomen door te kiezen voor renovlies. Dat heeft een stootvaste laag en is bovendien snel te repareren, mocht u daar toch doorheen gaan tijdens het stoten. Het voordeel van renovlies is bovendien dat het comfortabel is. Het is isolerend, vochtwerend en ademt, zodat het vocht uit de muur er eenvoudig uit kan.

Renovlies of stucen, wat gaat het worden?

Wij begrijpen als geen ander dat de keuze tussen renovlies of stucen afhangt van verschillende factoren. Esthetische voorkeuren en persoonlijke inrichting, woonstijl, het zijn allemaal essentiële beslissingscriteria. De emotionele component is hier natuurlijk net zo belangrijk als praktische overwegingen, want tenslotte wilt u zich wel op uw gemak voelen tussen uw eigen vier muren. De meeste mensen weten goed of ze de voorkeur geven aan behang of stucwerk. Met renovlies wordt die keuze een stuk lastiger, want het lijkt erg veel op stucwerk. Naast de uitstraling is ook het gevoel bij de muurcoating belangrijk. Wilt u vooral met plezier naar de muur kijken? Raakt u hem vaak aan? Vindt u gedempte geluiden belangrijk of maakt dat niet zo veel uit? Wilt u uw muur keer op keer kunnen schilderen of is een enkele kleur genoeg? Wij adviseren u graag over de opties.

Download gratis

Bekijk onze ‘behangklaar’ flyer

Vraag onze flyer ‘behangklaar’ op met waardevolle informatie om te besparen op uw voorbereiding (voor iedereen!).

"*" geeft vereiste velden aan

Meer informatie over de verschillende behangsoorten?

Wil je meer informatie over welke verschillende behangsoorten er zijn en welke het beste past bij uw muur? Neem dan contact op!

Contact

De nadelen van Renovlies

Renovlies heeft eigenlijk weinig nadelen, behalve dan misschien dat het prijziger is dan normaal behang. Maar met normaal behang krijgt u nooit het resultaat dat Renovlies biedt. Bovendien is het stootvaster, eenvoudiger te onderhouden en gemakkelijk overschilderbaar. Heeft u gehoord over eventuele zichtbare naden of bubbels in de hoeken? Maak u daar geen zorgen over. Als u ons uw muren laat behangen werken wij de hoeken strak af. We gebruiken de beste materialen en een uitstekend vliesbehang dat het meest gladde en verzorgde resultaat biedt. Naden zijn niet zichtbaar, in de hoeken ziet u geen rare plekken en de randen sluiten naadloos aan bij plafond, raam of plint. Twijfelt u nog steeds? Kom gerust eens kijken als wij bezig zijn voor een andere klant. Uiteraard wel in overleg.

Onze werkwijze

Kiest u voor Renovlies? Dan helpen wij u graag uw woning te voorzien van strakke egale wanden. Renovlies.net is een begrip in Zuid-Holland en heeft jarenlange ervaring in de particuliere en zakelijke branche. Wij werken vaak in nieuwbouwprojecten en kunnen binnen maximaal een week al uw muren voorzien van Renovlies. Onze werkzaamheden worden altijd afgestemd op uw persoonlijke belangen en wij geven graag advies. Wilt u een offerte ontvangen? Wij berekenen graag het te behangen oppervlak aan de hand van de door u doorgegeven maten van de muren. Geef ons de opleverdatum uiterlijk twee weken van tevoren door en u kunt uw huis betrekken op het moment dat u het wilt. Wij adviseren u daarbij eerst de muren te laten doen en daarna de vloeren aan te brengen en de keuken te installeren.

Veelgestelde vragen

Zijn er na het Renovlies aanbrengen naden te zien?

Nee, wij werken compleet naadloos. Na het Renovlies aanbrengen kitten we alle naden. Daarna latexen we de wanden. Het resultaat is vergelijkbaar aan stucwerk. Microscheurtjes die mogelijk ontstaan in de muur blijven achter het Renovlies. Wij fixeren alle wanden. Renovlies in de hoeken laat nooit los. Gegarandeerd.

Doet u ook stucwerk?

Uiteraard. Maar wij zijn geen stucadoor. We maken een wand glad die voorzien is van granol. (bijv. bij renovatie); complete woningen voorzien van stucwerk kunt u beter aan een stucadoor overlaten. Dat geldt ook voor het wegwerken van v-naden. Die specialiteit is echt voor de stucadoor.  Aangezien Renovlies een goed betaalbaar alternatief is voor stucwerk, hebben we ons daar in gespecialiseerd. Bovendien blijven microscheurtjes van wanden bij nieuwbouw achter het Renovlies, wat je met stucwerk wel kunt zien. Wat we vaak doen is het voorzien van een gestucced plafond van primer en latex. Vraag naar de mogelijkheden.

Kan er Renovlies over spachtelputz heen worden aangebracht?

Ja! Alleen moet dit wel eerst gepleisterd worden. Wij kunnen dit voor u verzorgen. Na het pleisteren brengen we renovlies aan en latex. Het resultaat is een superstrakke gladde muur met de uitstraling van stucwerk.

Google Reviews Wat onze klanten zeggen

Ruud

Uitstekende offerte en projectbegeleiding. Snel en maatwerk mogelijk. Zeer strak resultaat.

Ook na een aantal maanden is het resultaat nog steeds optimaal , terwijl de muren al beginnen te werken. 

Alexander

Muren zijn super strak geworden! Onze specifieke kleur (Dark Grey mid) kon geplaatst worden en het is fantastisch mooi geworden.

Ook het Arte-behang wat we zelf aan hebben geleverd is kaarsrecht geplaatst, allemaal ontzettend mooi geworden dankzij Renovlies!

Kasper

Vanaf het eerste contact werd ons duidelijk dat Renovlies een professioneel bedrijf is met betrouwbare leiding en werknemers.

Er is ontzettend secuur gewerkt door de medewerkers en het eindresultaat is verbluffend mooi.

Bekijk meer reviews
Chat openen
Renovlies.net is gespecialiseerd in het glad afwerken van muren. Kunnen wij u ergens mee helpen?