Skip to content

Waarom kiezen voor pleisterwerk bij het aanbrengen van Renovlies? En wanneer schuren?

U heeft besloten om Renovlies op uw muren aan te brengen. Dan wijst de ervaring uit dat uw muren behangklaar zijn. Maar behangklaar is een woord die anders wordt geïnterpreteerd door uw bouwondernemer. Wij zien behangklaar als dat de muren gewoon echt glad moeten zijn. Dus geen bultjes en kuiltjes. Want tijdens het verlijmen van de Renovlies wordt de Renovlies zacht. Dit komt omdat er in behanglijm veel water zit.

Om nu te voorkomen dat de Renovlies de oneffenheden laat zien, moet er een goede voorbewerking worden gedaan. Daarom bieden wij meerdere pakketten aan. Eén van de opties is Pleisteren. Met pleisteren vlakken we de hele muur weer even glad. Eigenlijk doen we er nog een dunnen stuuklaag over de bestaande muur. Dan verdwijnen alle bultjes en kuiltjes. Men zegt dan: “We trekken de muur glad”. Het kan dus soms verstandiger zijn om voor sommige muren te kiezen voor pleisterwerk in plaats van schuren, vooral als er zichtbare betonblokken zijn. Het pleisteren van muren vereist precisie en ervaring en kan een uitdaging zijn om zelf te doen.

Schuren is ook een optie, maar alleen geschikt als de muuroppervlakte al relatief vlak is. Met betonblokken zal schuren vaak echter te veel onregelmatigheden zichtbaar maken. Met schuren is het dus wenselijk als er heel weinig golven, bulten in de muren zitten. En zeker prettig bij schuren is dat er geen gefreesde leidingen of veel kuiltjes zitten. Want dan is dus pleisteren raadzaam.

Onze teams onderscheiden zich van de rest van de markt omdat één team in staat is uw wanden te pleisteren, schuren, acrylaat, Renovlies behangen en latexen.

Chat openen
Renovlies.net is gespecialiseerd in het glad afwerken van muren. Kunnen wij u ergens mee helpen?