Skip to content

De verschillende behangsoorten

Als je gaat verbouwen is het al snel een goede vraag welke verschillende behansoorten er zijn. Op deze pagina lichten we alle verschillende behangsoorten uit.

Juist in nieuwbouw woningen kiezen woningeigenaren vaak voor Renovliesbehang. Renovlies vangt de krimpscheuren op. De wand behoudt zijn strakke uitstraling. In nieuwbouw woningen ‘werken’ de muren vaak nog, waardoor scheuren ontstaan. Deze zijn vooral snel zichtbaar bij gestucte wanden. Bij een wand behangen met Renovlies heeft u geen last van deze vervelende scheuren. Renovlies heeft een strakke uitstraling. Het verschil tussen stucwerk en Renovlies ziet u bijna niet. 

Glasvlies- of glasweefselbehang

Glasvliesbehang wordt gemaakt van zand. Dit zand wordt gesmolten en omgezet naar dunne draadjes. Van deze draadjes wordt het behang gemaakt. Glasvliesbehang is dit materiaal geperst tot een behangbaan. Glasweefselbehang is geweven glasvlies van glasvliesdraden. In bijvoorbeeld een matteklopper, visgraad, of ruitjesmotief. Glasvliesbehang heeft een wat zakelijke uitstraling. Geeft u de voorkeur aan de uitstraling van een glad gestucte muur? Kies dan voor Renovlies. Renovlies heeft dezelfde gunstige eigenschappen maar bevat geen glasvlies. Wij geven de voorkeur aan Renovlies omdat Glasvlies microscopisch kleine deeltjes afstaat, dat voor ons als behangers een enorme jeuk veroorzaakt. Uit voorzorg, ook ter bescherming van u adviseren wij daarom Renovlies.

Offerte aanvragen

1 team voor alles

Gespecialiseerd

Vrijblijvende offerte

Pleisteren, behangen en latexen

Renovatie

Garantie

Bekijk de video van Renovlies

Verschillende behangsoorten

Wij raden Vliesbehang aan! Hier alle voordelen op een rij

 • Verbergt scheuren en gaten
 • Kan tegen een stootje
 • Te sauzen in elke kleur
 • Vangt nieuwe krimpscheuren op
 • 30% goedkoper dan stucen
 • Naden zijn niet zichtbaar
 • Snel en makkelijk aan te brengen
 • Brandvertragend
 • Goede prijs en kwaliteitverhouding
 • Uiterlijk van stucwerk

De nadelen van Vliesbehang:

 • Je kunt het niet overstucen
 • Puntjes in de hoeken laten soms los bij onvakkundig aanbrengen.

Download gratis

Bekijk onze ‘behangklaar’ flyer

Vraag onze flyer ‘behangklaar’ op met waardevolle informatie om te besparen op uw voorbereiding (voor iedereen!).

"*" geeft vereiste velden aan

Meer informatie over de verschillende behangsoorten?

Wil je meer informatie over welke verschillende behangsoorten er zijn en welke het beste past bij uw muur? Neem dan contact op!

Contact

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang gebruikt men vaak op locaties waar veel mensen komen zoals kantoren en scholen. Juist omdat dit behang tegen een stootje kan en het gemakkelijk te reinigen is. Ook werkt het brandvertragend. De wanden kunt u later in een andere kleur sauzen/latexen voor steeds een andere uitstraling. Ook in woningen kiezen bewoners daarom vaker voor glasweefslbehang/ glasweefselbehang. Glasweefsel is in vele patronen leverbaar (ruitjes, streepjes, visgraat et cetera) en in verschillende diktes. Hoe dikker, hoe sterker en hoe beter het scheuren en gaten in wanden verbergt. Met glasweefselbehang/ glasweefselbehang geeft u uw interieur een eigen uitstraling. Kies het patroon en de kleur van het sauswerk voor een persoonlijke touch!

Renovlies

Het Renovliesbehang is dikker en steviger dan glasweefselbehang/ glasweefselbehang, waardoor het nog beter scheuren en gaten verbergt achter het behang. Renovlies is gemaakt van papier met vezels. Renovlies bevat meer vezels en is daarom steviger. Het is een verbeterde en beter ontwikkelde versie van glasweefselbehang/ glasweefselbehang. En een veel milieuvriendelijker. Dit type behang is speciaal ontwikkeld voor het renovatiewerk, maar is ook perfect voor nieuwbouw woningen. 

Veelgestelde vragen

Kan ik over Renovlies heen behangen?

Het kan voorkomen dat u besluit om behang over Renovlies heen te gaan behangen. Dan is het aannemelijk dat er natuurlijk al latexlaag op uw Renovlies zit, dit zorgt ervoor dat het behang en het Renovlies elkaar niet af gaat stoten. De latex laag zorgt ervoor dat niet alle behanglijm in het Renovlies trekt. De prijzen betreft het verwijderen van behang kunnen fluctueren, aangezien er verschillen zijn in het makkelijk en lastig verwijderen van het behang.

Onze muren zijn al behangklaar

Onze muren zijn al behangklaar. Deze hoeven niet meer geschuurd, toch? Vaak wel. Zou je direct over een behangklare muur heen renovliezen dan zie je alle oneffenheden. Waarom zou u dit niet gelijk goed laten doen? U gaat waarschijnlijk heel lang tegen uw muren aankijken. Zouden we zonder voorbewerking over uw muren heenplakken dan is alles wat eronder zit zichtbaar. Elk bultje, elk gaatje wordt uitgelicht. Het minimum is schuren en bijplamuren. Als een wand is opgebouwd uit kalkzandsteenblokken, die vaak scheef op elkaar staan, is pleisteren een vereiste.

Kunnen jullie mijn plafond van de kamers ook latexen?

Ja. Wij brengen primer en latex aan. Het resultaat is een prachtig egaal plafond in de door u gewenste kleur. Vaak verzorgen wij dit als de plafonds gestucced zijn. Omdat mensen hun v-naden in het plafond willen laten wegwerken. Meestal worden plafonds afgeleverd met gespoten spaque in een kleur wit. Of de plafonds worden helemaal niet afgewerkt. In beide gevallen kan een stuccadoor de plafonds glad maken. Die wij daarna van de gewenste kleur kunnen voorzien.

Google Reviews Wat onze klanten zeggen

Ruud

Uitstekende offerte en projectbegeleiding. Snel en maatwerk mogelijk. Zeer strak resultaat.

Ook na een aantal maanden is het resultaat nog steeds optimaal , terwijl de muren al beginnen te werken. 

Alexander

Muren zijn super strak geworden! Onze specifieke kleur (Dark Grey mid) kon geplaatst worden en het is fantastisch mooi geworden.

Ook het Arte-behang wat we zelf aan hebben geleverd is kaarsrecht geplaatst, allemaal ontzettend mooi geworden dankzij Renovlies!

Kasper

Vanaf het eerste contact werd ons duidelijk dat Renovlies een professioneel bedrijf is met betrouwbare leiding en werknemers.

Er is ontzettend secuur gewerkt door de medewerkers en het eindresultaat is verbluffend mooi.

Bekijk meer reviews
Chat openen
Renovlies.net is gespecialiseerd in het glad afwerken van muren. Kunnen wij u ergens mee helpen?