Skip to content

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is geweven van glasvliesdraden die gemaakt zijn van zand. Tijdens het fabricageproces wordt zand gesmolten en omgezet naar dunne draadjes, die geweven en geperst worden tot een behangbaan. Glasweefselbehang is veel sterker dan gewoon behang en beschermt uw muren tegen stoten en kleine beschadigingen. Het is verkrijgbaar in diverse motieven zoals een mattenklopper-, visgraat-, of ruitjespatroon. Glasweefselbehang wordt ook wel glasvlies behang genoemd. Omdat het dikker is dan gewoon behang functioneert het als het ware als een vlies op uw muur. Glasvliesweefselbehang heeft door de structuur een wat zakelijke uitstraling en wordt daarom vaak gebruikt in hotels, restaurants, zorgcentra, en scholen of kinderdagverblijven. Ook in woningen geeft het een strakke aanblik waar menigeen voor kiest.

Glasweefselbehang versus Renovlies

Wilt u uw muren niet laten stucen maar wel mooie strakke muren in uw nieuwe of bestaande woning? Dan heeft u in principe de keuze tussen glasweefselbehang en Renovlies. Welk behang u kiest is afhankelijk van de uitstraling die u wenst en de huidige ondergrond. Glasweefselbehang heeft een structuur of motief dat altijd zichtbaar blijft. Dat heeft het voordeel dat het ook op minder egale ondergronden gebruikt kan worden. Glasvlies heeft echter een minder goede dekking dan Renovlies en vangt geen grote scheuren op. Renovlies daarentegen werkt egaliserend, scheur overbruggend en is naadloos te bevestigen. Het is bovendien stootvast en goed afneembaar. Zoekt u een wandafwerking die net zo glad is als stucwerk, dan is Renovlies de beste optie. Wilt u graag een stevig behang op uw muren en heeft u een lager budget, kies dan voor glasweefselbehang.

Offerte aanvragen

1 team voor alles

Gespecialiseerd

Vrijblijvende offerte

Pleisteren, behangen en latexen

Renovatie

Garantie

Bekijk de video over Renovlies behang

De voordelen bij toepassing van Renovlies

  • Oogt als stucwerk
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Eventuele krimpscheuren in de muren achter de Renovlies zijn niet zichtbaar
  • Stootvast
  • Krimpvrij
  • Sterk materiaal
  • Duurzaam
  • Brandvertragend
  • Milieuvriendelijk
  • Geen gezondheidsschade met verwerking/aanbrengen van Renovlies

De voordelen van glasweefselbehang

Glasweefselbehang of glasvlies behang is sterker dan normaal behang en daarom populair. Het beschermt uw muren en is bovendien decoratief. Door de zichtbare structuur heeft glasvlies een luxe uitstraling, wat een interieur gegarandeerd een extra mooi effect geeft. Het voordeel van glasvliesbehang is dat het stootvaster is dan een gestucte muur en altijd mooi blijft. Het verdoezelt kleine scheurtjes en kan worden aangebracht op egale maar ook minder egale ondergronden. Glasweefsel vormt geen luchtblazen, is vormvast, zeer duurzaam en vriendelijk voor het milieu. Deze soort behang is goed bestand tegen vocht en kan dan ook niet schimmelen. Het is bovendien goedkoper dan renovlies. Doordat het behang dat wij gebruiken voorgesausd is kunt u het eenvoudig in één of twee keer in een andere kleur sausen. Het blijft dan jarenlang mooi.

De nadelen van glasweefselbehang

Glasweefselbehang heeft als nadeel dat het niet zozeer op de muur ligt zoals renovlies, maar één geheel wordt met de muur. Daardoor overbrugt het minder eenvoudig scheuren en zullen die sneller zichtbaar worden. Ook als u graag een muur wilt met de uitstraling van een glad gestucte muur kunt u niet kiezen voor glasweefselbehang. Door de structuur heeft het een totaal ander  uiterlijk dat natuurlijk wel mooi is, maar niet zo glad als stucwerk. Glasweefselbehang is daarnaast veel minder duurzaam, minder dekkend en minder stootvast dan renovlies. Het werkt als laatste minder egaliserend en is minder goed afneembaar. Glasvlies heeft overigens ook een ander negatief effect: uit de glasvliesdraden kunnen glasweefsels vrijkomen – tijdens het behangen. Die kunnen zich hechten aan uw kleding en invloed hebben op huid, luchtwegen en ogen.

Download gratis

Bekijk onze ‘behangklaar’ flyer

Vraag onze flyer ‘behangklaar’ op met waardevolle informatie om te besparen op uw voorbereiding (voor iedereen!).

"*" geeft vereiste velden aan

Meer informatie over glasweefselbehang?

Wil je meer informatie over glasweefselbehang? Neem dan contact op!

Contact

Zelf behangen of laten doen?

Behangen met glasweefselbehang is eenvoudiger dan behangen met papier. Glasweefselbehang heeft bovendien geen patroon dat aansluitend geplakt hoeft te worden. Daarom zeggen veel mensen dat ze dat prima zelf kunnen doen. Toch is behangen met glasweefselbehang niet weggelegd voor iedereen. Ten eerste dient het waterpas op de muren te worden aangebracht. Daarnaast is het in de hoeken behangen met glasweefselbehang ook vaak een lastige klus. Mede om die reden adviseren wij u te kiezen voor een professionele behanger. Glasweefselbehang laten aanbrengen op uw wanden is geen kostbare aangelegenheid. Een behanger is vrij snel klaar en het resultaat is bijzonder mooi. U voorkomt bovendien een negatief effect van losse glasweefsels tijdens het behangen.

Het glasweefselbehang van Renovlies.net

Renovlies.net gebruikt een hoogwaardige kwaliteit glasweefselbehang dat lang mooi blijft, ook na één of meerdere keren overschilderen. We werken met 200 grams glasvlies van Intervos-Steenwijk. De basis hiervan is gemaakt van glasweefsel, in tegenstelling tot Renovlies, waarvan de samenstelling is gebaseerd op een kunststofvezel. Het behang dat wij gebruiken is voorgesausd behang en kan in iedere gewenste kleur overgesausd worden. Het behang is geschikt voor beton, gips en glad stucwerk en kan worden geplakt op wanden en plafonds. Wilt u uw muur na het behangen graag in een specifieke kleur laten schilderen? Wij geven u graag advies over de juiste toon. Uw muur kan na het drogen van de geplakte banen worden afgewerkt met slechts één laag muurverf in een lichte kleur of twee lagen in een donkerder tint.

Veelgestelde vragen

Welke Glasvlies gebruiken jullie?

Wij gebruiken 200 grs voorgesausde Glasvlies van Intervos-Steenwijk. Overigens geven we de voorkeur aan renovlies.

Wat is het verschil tussen Renovlies en Glasvlies?

Renovlies wordt gemaakt van cellulose, versterkt met polyestervezels. Glasvlies wordt gemaakt van zand.

Doet u ook stucwerk?

Uiteraard. Maar wij zijn geen stucadoor. We maken een wand glad die voorzien is van granol. (bijv. bij renovatie); complete woningen voorzien van stucwerk kunt u beter aan een stucadoor overlaten. Dat geldt ook voor het wegwerken van v-naden. Die specialiteit is echt voor de stucadoor.  Aangezien Renovlies een goed betaalbaar alternatief is voor stucwerk, hebben we ons daar in gespecialiseerd. Bovendien blijven microscheurtjes van wanden bij nieuwbouw achter het Renovlies, wat je met stucwerk wel kunt zien. Wat we vaak doen is het voorzien van een gestucced plafond van primer en latex. Vraag naar de mogelijkheden.

Google Reviews Wat onze klanten zeggen

Ruud

Uitstekende offerte en projectbegeleiding. Snel en maatwerk mogelijk. Zeer strak resultaat.

Ook na een aantal maanden is het resultaat nog steeds optimaal , terwijl de muren al beginnen te werken. 

Alexander

Muren zijn super strak geworden! Onze specifieke kleur (Dark Grey mid) kon geplaatst worden en het is fantastisch mooi geworden.

Ook het Arte-behang wat we zelf aan hebben geleverd is kaarsrecht geplaatst, allemaal ontzettend mooi geworden dankzij Renovlies!

Kasper

Vanaf het eerste contact werd ons duidelijk dat Renovlies een professioneel bedrijf is met betrouwbare leiding en werknemers.

Er is ontzettend secuur gewerkt door de medewerkers en het eindresultaat is verbluffend mooi.

Bekijk meer reviews
Chat openen
Renovlies.net is gespecialiseerd in het glad afwerken van muren. Kunnen wij u ergens mee helpen?