Skip to content

Moet u een droger gebruiken voordat Renovlies aangebracht wordt in uw nieuwbouwwoning?

Een veel voorkomende praktijk bij nieuwbouwprojecten is het plaatsen van een droger voordat Renovlies wordt aangebracht. Sommige aannemers zijn van mening dat dit nodig is om de muren volledig te drogen voordat ze bedekt worden met Renovlies. Dit idee is echter misleidend en het plaatsen van een droger in elke nieuwe woning is zelden nodig.

Allereerst moet worden opgemerkt dat het drogen van muren tot op zekere hoogte nuttig kan zijn. Als een muur bijvoorbeeld tijdens het bouwproces erg nat is geworden, kan het gebruik van een droger helpen om overtollig vocht te verwijderen en schimmel- en meeldauwvorming te voorkomen. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig.

Een droger neerzetten voordat Renovlies wordt aangebracht, is niet nodig omdat Renovlies zelf het vocht uit de muur kan opnemen. Renovlies is gemaakt van een speciaal soort papier dat een zeer absorberend oppervlak heeft. Dit betekent dat als er enig vocht aanwezig is in de muur, het Renovlies dit vocht zal opnemen en geleidelijk zal verdampen.

Het plaatsen van een droger in elke nieuwe woning is om nog een reden overbodig: het kan de kosten van het project onnodig verhogen. Een droger is immers een apparaat dat moet worden gehuurd of gekocht, en er zijn ook kosten voor het elektriciteitsverbruik. Aannemers hoeven deze extra kosten niet op te nemen in hun projectkosten als ze begrijpen dat het drogen van muren voor het aanbrengen van Renovlies meestal niet nodig is.

Een van de belangrijkste redenen waarom aannemers soms drogers gebruiken, is dat ze proberen te voldoen aan strakke deadlines. Door te proberen de muren snel te drogen, kunnen ze het Renovlies sneller aanbrengen en het hele project sneller afronden. In sommige gevallen kan dit echter ten koste gaan van de kwaliteit van het werk.

Wanneer de muren niet volledig droog zijn voordat het Renovlies wordt aangebracht, kan het vocht nog steeds in de muur zijn opgesloten. Dit kan leiden tot schimmel- en meeldauwvorming, en kan de duurzaamheid van het Renovlies beïnvloeden. Het kan ook resulteren in een onaangename geur in de woning.

Samenvattend is het niet nodig om een droger neer te zetten voordat Renovlies wordt aangebracht in nieuwbouwwoningen. Renovlies is in staat om vocht uit de muur op te nemen en het langzaam te laten verdampen. Het gebruik van een droger kan de kosten van het project verhogen en kan de kwaliteit van het werk beïnvloeden als de muren niet volledig droog zijn voordat het Renovlies wordt aangebracht.

Chat openen
Renovlies.net is gespecialiseerd in het glad afwerken van muren. Kunnen wij u ergens mee helpen?